Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ψεύδεται στο BBC εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας. "Ερωτάται το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Υπουργός κύριος Γεωργιάδης, γιατί ψεύδεται ένας θεσμικός εκπρόσωπος του Υπουργείου και γιατί προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο, αφήνοντας τους ανασφάλιστους πολίτες να πεθαίνουν αβοήθητοι, αφού δεν έχουν να πληρώσουν για την θεραπεία τους ή/και τα φάρμακα τους".


«Ψεύδεται στο BBC εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας»

Καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε χιλιάδες ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι και αποκλεισμένοι από τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη, κατηγορεί εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας πως είπε ψέμματα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, λέγοντας πως κανείς δεν πληρώνει στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΚΙ Ελληνικού, "Ο κύριος  Πάνος Ευσταθίου (Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας - Ε.Κ.ΕΠ.Υ.- του Υπουργείου Υγείας) ψεύδεται ασύστολα μπροστά στην κάμερα του BBC,  όταν η δημοσιογράφος Zeinab Badawi  του θέτει το ερώτημα εάν ισχύουν οι καταγγελίες ανασφάλιστων πολιτών ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τους χρεώνει μεγάλα ποσά, τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν,  με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τους αποκλείει από τις υπηρεσίες του.
Απόσπασμα από ρεπορτάζ του BBC (In Sickness and in Debt) που προβλήθηκε στην Βρετανία για πρώτη φορά την Παρασκευή 12/07/2013Παρατίθεται μάλιστα ο διάλογος μεταξύ δημοσιογράφου του BBC και του κ. Ευσταθίου, καθώς και το σχετικό βίντεο της συνέντευξης.
Κατά τη συνέντευξη, ο κ. Ευσταθίου δηλώνει πως " Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει το ασφαλιστικό τους σύστημα, διότι δεν είχαν τα χρήματα, διότι ήταν κάτω από δύσκολη κατάσταση οικονομική. Αυτό με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει επηρεάσει την νοσηλεία τους και τη θεραπεία τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας" και ακόμη "Δεν υπάρχει κάποιος που να πάει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να πληρώσει χρήματα".
Το ΜΚΙ Ελληνικού στην ανακοίνωσή του τονίζει: "Ερωτάται το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Υπουργός  κύριος Γεωργιάδης, γιατί ψεύδεται ένας θεσμικός εκπρόσωπος του  Υπουργείου   και γιατί προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους  πολίτες  από την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο, αφήνοντας τους ανασφάλιστους πολίτες να πεθαίνουν αβοήθητοι, αφού δεν έχουν να πληρώσουν για την θεραπεία τους ή/και τα φάρμακα τους".
Παράλληλα, καλείται ο υπουργός Υγείας να απαντήσει "τι θα γίνει με τις εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών που δεν έχουν καμία δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας; Θα τους αφήσει να πεθάνουν όταν παρουσιαστεί ανάγκη;  Για πόσο καιρό θα κάνει ότι αγνοεί το πρόβλημα αυτό, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι του?  Για πόσο καιρό θα θέτει  την μείωση των δαπανών ΠΑΝΩ από τις ζωές των πολιτών αυτής της χώρας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου