Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό που απαιτούμε από τους εκπροσώπους αυτού του βάρβαρου κράτους είναι να σκύβουν το κεφάλι όταν βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη γυναίκα ή σε οποιονδήποτε άλλο ανασφάλιστο ασθενή, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού αλλά και ΝΤΡΟΠΗΣ!

Καρκινοπαθής ασθενής μας δίνει μάχη αυτές τις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή σε δημόσιο νοσοκομείο. Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 36 ετών η ίδια, δυστυχώς ήρθε στο ΜΚΙΕ όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Όταν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σε όλο της σχεδόν το σώμα. Ήρθε αργά γιατί όπως εκατομμύρια άλλοι ανασφάλιστοι έτσι και κείνη έχει αποκλειστεί από την ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήρθε αργά γιατί οι κυβερνώντες έχουν αποφασίσει πως ως χώρα θα ξεχρεώσουμε το δυσβάστακτο χρέος μας με ανθρωποθυσίες! Με δολοφονίες!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμη και αυτές τις τελευταίες ώρες βασανίζουν αυτή τη γυναίκα και την οικογένεια της με την απαίτηση να πληρώσει τα νοσήλεια της προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ως ύστατη, απέλπιδα προσπάθεια για να σωθεί η ζωή της.
Εύχομαι κάποια στιγμή κάποιος εισαγγελέας να επέμβει για όλες αυτές τις περιπτώσεις, για όλους τους ανασφάλιστους ασθενείς που είτε χάνουν την ζωή τους, είτε παθαίνουν μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας του αποκλεισμού τους από την δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
Μέχρι τότε αυτό που απαιτούμε από τους εκπροσώπους αυτού του βάρβαρου κράτους είναι να σκύβουν το κεφάλι όταν βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη γυναίκα ή σε οποιονδήποτε άλλο ανασφάλιστο ασθενή, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού αλλά και ΝΤΡΟΠΗΣ!
Περιττό να αναφέρω πως ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς ΚΑΝΕΝΑ νοσήλειο. Θα διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο: ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
Καί θα το πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου