Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

H Πολιτεία συνεχίζει να παρανομεί χρεώνοντας τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Αυτή η επιστολή εστάλει σε ασθενή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού πρίν από λίγες μέρες ( 18-3-2016 ) με την οποία το νοσ. Γεννηματάς του ζητά να πληρώσει τα νοσήλεια από επέμβαση που έγινε το 2014 διαφορετικά εντός δέκαπέντε ημερών το χρέος θα πάει στην εφορία.
Να υπενθυμίσω πως τον Νοέμβριο του 2014 που έγινε η επέμβαση ( ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής) βάσει του νόμου για τους ανασφάλιστους που είχε ψηφιστεί από τον Αύγουστο του 2014, έπρεπε η περίπτωση του ασθενούς να εξεταστεί από τριμελή επιτροπή και ως ανασφάλιστος να μην χρεωθεί. Τριμελής επίτροπή ποτέ δεν συνεδρίασε.
Να υπενθυμίσω πως πρίν από ένα μήνα ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τους ανασφάλιστους ασθενείς σύμφωνα με τον οποίο μόνο το ΑΜΚΑ αρκεί κατά την εισαγωγή για να μην χρεωθεί ο ασθενής. Πρέπει όμως εδώ να υπενθυμίσω πως αυτός ο νόμος ακόμη δεν έχει μπεί σε εφαρμογή γιατί εντελώς ανεξήγητα δεν έχουν βγεί ακόμη οι ΚΥΑ.
Επομένως ισχύει ο νόμος του 2014 με τις τριμελείς επιτροπές.
Συνεδριάζουν ή δεν συνεδριάζουν;
Οι ανασφάλιστοι ασθενείς τελικά βάσει ποιού νόμου νοσηλεύονται;
Η πολιτεία γιατί συνεχίζει να παρανομεί;
Το χρέος του συγκεκριμένου ασθενούς θα το σβήσουμε όπως έχουμε σβήσει και όλα τα χρέη των ασθενών μας από το 2011 μέχρι σήμερα.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και γυρεύουν επειγόντως απαντήσεις.
Το όνομα του ασθενούς το έχουμε σβήσει για ευνόητους λόγους.

Φωτογραφία του Γεώργιος Βήχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου