Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Απρίλιος 2016 Γενεύη, Victoria Hall, "AΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" Μ. Θεοδωράκης.
Μια μουσική παράσταση από το δημόσιο λύκειο College Sessure de Geneve πρός τιμήν του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού!
Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014. Ο καθηγητής μουσικής του λυκείου Philippe Girard παρακολουθώντας ενα ρεπορτάζ της δημόσιας Ελβετικής τηλεόρασης για το ΜΚΙΕ ακούει για πρώτη φορά τις τραγικές επιπτώσεις από τα μνημόνια στην υγεία. Λάτρης της Ελλάδας συγκλονίζεται και αποφασίζει να κάνει κάτι για να βοηθήσει. Την επόμενη μέρα το συζητά με τους συναδέλφους του στο σχολείο και τους προτείνει να οργανώσουν μια εκδήλωση για το ΜΚΙΕ, για την Ελλάδα. Αποφασίζουν να παρουσιάσει η χορωδία των μαθητών του σχολείου το Αξιον Εστί του Μικη στο Victoria Hall. Αρχίζουν τις πρόβες οι οποίες διαρκούν ενάμιση χρόνο περίπου γιατί θέλουν να το παρουσιάσουν στα Ελληνικά. Μας ενημερώνουν για αυτή την εκδήλωση τον Νόεμβριο του 2014. Από τότε έχουν ορίσει την ημερομηνία: 27 Απριλίου 2016. Όταν το ακούω μου φαντάζει πολύ μακρινό. Εγώ σχεδόν το ξεχνώ μέσα στη δίνη των καθημερινών γεγονότων και μέσα στην ένταση του καθημερινού αγώνα. Εκείνοι όμως όλοι τους δουλεύουν σχεδόν κάθε μέρα για αυτή την εκδήλωση. Παράλληλα οργανώνουν και την ομιλία στο σχολείο και η οργάνωση solidaries avec la Grece, οργανώνει την ομιλία στο Πανεπιστήμιο. Και τα καταφέρνουν!
Σε δύο μέρες τρείς σημαντικές εκδηλώσεις!
Σε δυό μέρες αναπτύχθηκαν άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ μας, δεςμοί αλληλεγγύης και αγώνα, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, δημιουργήθηκαν φιλίες δυνατές!
Δύο μέρες που σημάδεψαν τη ζωή μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου