Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ταξίδι στο Αμβούργο με ομιλίες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στους Rotary!

Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες ευχές! Εύχομαι να είμαστε όλοι δυνατοί για να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά. Εδώ στο Αμβούργο που βρίσκομαι βιώνω μια πρωτοφανή εκδήλωση αλληλεγγύης από τους γερμανούς πολίτες, η κινητοποίηση εδώ στο Αμβούργο για τις δύο ομιλίες σήμερα, στο Πανεπιστήμιο και σε φορείς της πόλης είναι μεγάλη και συγκινητική. Μέχρι και τον πρόξενο της Ελλάδας ανάγκασαν να έρθει αφού τον βομβάρδισαν με emails!
Το ακροατήριο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο το αποτελούσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ερωτήσεις τους είχαν αναφορά σε σχέση με τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας σε εξιδεικευμένα θέματα υγείας, όπως πχ εάν έχουμε στοιχεία για αύξηση νοσηρότητος, θνησιμότητος κτλ. Παρών στο ακροατήριο εκπρόσωπος του Ελληνικού προξενείου.

Το ακροατήριο στους Rotary το αποτελούσε η επιχειρηματική ελίτ της πόλης αλλά και της Γερμανίας, ένα ακροατήριο απόμακρο και κρύο. Όταν άρχισα την ομιλία, η αλήθεια είναι πως αισθανόμουν άβολα. Πρώτη φορά αντιμετώπιζα τέτοιας σύνθeσης ακροατήριο και μάλιστα...στην Γερμανία! Αφού τους περιέγραψα την κατάσταση στον χώρο της υγείας, άρχισα να λέω για τις εγκληματικές πολιτικές που με την αρωγή των δικών μας κυβερνήσεων επιβάλλονται από την ΕΕ και αναφέρθηκα στην απαράδεκτη προπαγάνδα μιας μερίδας του Γερμανικών ΜΜΕ, με την οποία προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνια του Ελληνικού λαού. Τελειώνοντας τους είπα με έμφαση πως σήμερα δεν είμαι εδώ για να μας λυπηθείτε και να μας δώσετε χρήματα, είμαι εδώ για να σας πώ πως κανείς πολιτισμός σε καμία εποχή δεν επιτρέπει την εξόντωση ενός λαού στο όνομα του οποιoυδήποτε χρέους! Είμαι εδώ για να σας πώ πως ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται και θα νικήσει για άλλη μια φορά. 
Η πλειοψηφία του ακροατηρίου με τις εκφράσεις των προσώπων εξέπεμπε μια έντονη δυσαρέρκεια, η οποία φανερώθηκε όταν μου έγινε η ακόλουθη ερώτηση: 
<< ωραία όλα αυτά που μας είπατε αλλά το χρέος δεν πρέπει να το ξεπληρώσετε; >>
Τον κοίταξα προσπαθώντας να διατηρηθώ ήρεμος και του είπα:
<< δηλαδή μου λέτε πως όποιος χρωστάει πρέπει να ξεπληρώνει το χρέος του, έτσι δεν είναι; >>
<< ναι! >> μου απαντά
Και συνεχίζω: << απ΄ όσο γνωρίζω εσείς οι Rotary είστε αναζητητές της αλήθειας και την υποστηρίζετε έτσι δεν είναι; Όποια και αν είναι αυτή. >>
<< Σωστά! >> μου απαντά.
<< Αφού λοιπόν υποστηρίζετε την αλήθεια και θεωρείτε πως όποιος χρωστάει πρέπει να ξεπληρώνει το χρέος του, τότε και η Γερμανία η οποία χρωστάει κάποιες εκατοντάδες εκατομ. στην Ελλάδα, αποζημιώσεις από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, δεν πρέπει να τα πληρώσει; >>
Στο ακροατήριο η απόλυτη βουβαμάρα! 

Συνεχώς δίπλα μου σαν φύλακες άγγελοι η Καλλιόπη, ο Hinnarh, και η Ulla!


Με τον διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου